Het verhaal van Khalid (45)

Khalid is een ambitieuze journalist, die tijdens de revolutie nóg meer werk krijgt dan hij al had. Hij schrijft voor kranten en websites, wordt uitgenodigd door radio en tv, en krijgt de kans om door te breken bij het grote publiek.

Persoonlijk staat hij echter niet achter de protesten. Als journalist moet hij objectief zijn, maar dat lukt hem steeds minder goed. Want hij wil niet dat Syrië aan de onrust ten onder gaat. In Homs maakt hij reportages over de demonstranten. Met een valse ID-kaart voorkomt hij dat ze zijn naam herkennen.

Hoe langer het conflict duurt, hoe overtuigder Khalid raakt dat de protesten móeten stoppen. Hij vertrekt naar aan de andere kant van het front en roept in een tv-uitzending emotioneel dat het regeringsleger de terroristen uit zal schakelen. En dat hij meevecht met zijn camera in plaats van met een geweer.

Op een rustige dag verlaat hij zijn schuilplaats, samen met een groep soldaten. Als ze voorzichtig verder lopen, ontploft opeens een bermbom. Khalid is op slag dood, net als drie soldaten. De filmbeelden die hij die dag heeft geschoten, zijn nooit meer teruggevonden.

14-Khalid-d4-verslag
14-Khalid-g2-leger

Meer weten over hoe Khalid voor de regering vecht, zonder geweld maar met zijn camera?

Speel de game nogmaals met Khalid