Het verhaal van Kasem (32)

Kasem is actief in de jeugdvereniging van de Ba’ath-partij en hoopt op een carrière in de politiek. Hij staat vierkant achter president al-Assad, die volgens hem de enige is die het land bij elkaar kan houden.

Als de revolutie uitbreekt, vragen Kasems moeder en zussen hem goed op te passen. Want als hij de regering blijft steunen en die valt, is hij zijn leven dan nog wel zeker? Maar Kasem weet zeker dat al-Assad zal overwinnen en wordt juist nóg actiever in de partij, door filmpjes te maken en artikelen te schrijven.

Hij verschijnt op tv en in de krant en krijgt gaandeweg steeds meer aanzien. Hij is trots, maar verliest wel het contact met zijn familie, die juist tégen al-Assad is. Dan wordt hij benaderd door Asma al-Assad, de vrouw van de president. Ze vraagt hem om mediacampagnes te maken voor het buitenland, om te laten zien dat al-Assad de enige juiste leider is.

Kasem voelt zich vereerd en gaat vol goede moed aan de slag. Even is hij hoopvol: de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump lijkt partij voor Assad te kiezen. Maar een paar weken later, na een gifgasaanval door de Syrische regering, hoeft al-Assad op steun van het westen niet meer te rekenen. Kasem is teleurgesteld, maar blijft geloven in de overwinning. Opgelucht ziet hij hoe de regering steeds meer gebied onder controle krijgt…

5-kasem-g3-media-interview
5-kasem-d4b-vechten

Benieuwd naar hoe Kasem als voorstander van het regime naar het conflict kijkt?

Speel de game nogmaals met Kasem